,,We blijven mooi op niveau liggen na de stevige stijging van gisteren. Het is wachten op cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt en binnenkort komen in de VS ook de eerste bedrijfsresultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Daarbij is het vooral belangrijk wat de vooruitzichten van de bedrijven zijn. In Amsterdam staat Arcelor onder druk door berichten over overcapaciteit in Europa. Randstad is ook een opvallende daler zonder dat daar een directe aanleiding voor is”, aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,1 procent lager op 352,34 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 531,79 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren 0,1 en 0,2 procent. De FTSE in Londen leverde 0,5 procent in.

Banencijfer ADP

De markt kijkt uit naar het Amerikaanse banencijfer van salarisstrookverwerker ADP, dat later op de dag verschijnt. Het banencijfer van ADP vormt een indicator voor het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag wordt vrijgegeven. Ook wordt gewacht op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

In Londen zakte Vodafone 2,5 procent. Het Amerikaanse telecomconcern Verizon heeft ontkend dat het samen met concurrent AT&T een bod overweegt op de Britse branchegenoot Vodafone. Het aandeel klom dinsdag bijna 6 procent door speculatie op een mogelijk bod van Verizon en AT&T. Verizon herhaalde wel interesse te hebben in het belang van Vodafone in Verizon Wireless, de draadloze tak van het concern.

SBM Offshore

SBM Offshore stond onderaan de AEX met een min van 2,1 procent tot 12,78 euro. De maritiem dienstverlener heeft de uitgifteprijs van zijn claimemissie vastgesteld op 10,07 euro per gewoon aandeel. Uitgever WoltersKluwer was de grootste stijger met een plus van 3 procent.

ArcelorMittal verloor 1,2 procent. Volgens de Amerikaanse bank Citigroup moet het staalconcern dieper in de eigen organisatie snijden om de problemen in Europa het hoofd te bieden. De Europese staalsector kampt volgens Citigroup met een overcapaciteit van 40 tot 50 miljoen ton.

De euro was 1,2820 dollar waard, tegen 1,2835 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 96,67 dollar per vat. Brentolie werd eveneens 0,5 procent goedkoper, op 110,09 dollar.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl